Studenten gaan jongeren coachen

Minister Bussemaker is een campagne (Students-4-Students) gestart waarbij studenten als rolmodel worden gekoppeld aan jongeren. Het doel: een betere doorstroom en minder studie-uitval naar en in het hoger onderwijs.

De studenten coachen jongeren in het voortgezet onderwijs, mbo-ers of jongeren die net starten aan een hbo- of universitaire opleiding.

Studenten die iemand willen coachen worden hiervoor getraind. Ook krijgen ze waarschijnlijk studiepunten voor hun inzet. Het Ministerie van Onderwijs schrijft dat de doelgroep die kwetsbaar is voor vroegtijdig uitval tijdens hun studie, beter bereikt wordt door de inzet van rolmodellen of coaches. Dit gaat vooral om eerste generatiestudenten en studenten met allochtone achtergrond. Bussemaker denkt dat begeleiding het verschil voor deze leerlingen kan maken en trekt hiervoor jaarlijks één miljoen euro uit.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.