Dag vijf: Jeroen lucht hart, Bruce berijdt strippaal

Univers volgt toppapa’s Jeroen en Bruce, ook bekend als Bassie en Adriaan, deze Topweek. Zij kijken terug op gisteren en blikken vooruit op vandaag.

Jeroen en Bruce liggen zwaar te ontspannen op het grasveld bij Stappegoor. Zwembroekje aan, shirtje uit, oogjes dicht. Jeroen moppert wat op zijn kinderen, die geluncht hebben maar het afval laten liggen. “In mijn tijd moest ik dat niet proberen.”

De jongens hebben gisteren een zware avond gehad, maar konden vandaag wat extra uurtjes slaap pakken; er was namelijk geen ochtendprogramma. Jeroen: “Ik heb ook even een avondje rust gepakt. Ging niet om vier uur, maar om half vier naar huis.”

De donderdag begon vertrouwd voor Jeroen en Bruce, met een hamburgertje bij de Boekanier. Daar willen de twee, zonder reclame te maken, even dieper op ingaan. Bruce: “We hebben altijd gezegd dat het ontbijt de basis voor de dag is. Bij de Boekanier was verse jus d’orange, er was koffie en er waren hamburgers. We hebben ook nog gedanst. Dat heeft ons echt door de dag gesleept. Het ontbijt wordt vaak onderschat of ondergeschoven, maar dat is een catastrofale fout.”

Na het ontbijt was het tijd voor de stadstour. Jeroen: “Hebben een deel gedaan, maar we werden telkens naar de gevangenis gestuurd.” Bruce: “Toen was de sfeer weg. En we hadden geen fiets. Was niet nodig volgens Jeroen. Toen hebben we de handdoek maar in de ring gegooid.” Jeroen: “Onze kinderen vonden er ook niets aan. Die wilden op het terras zitten. Wij baalden daar erg van, we hoopten ze gewoon wat meer diepgang te bieden deze week, maar goed. Uiteindelijk moet je op zulke momenten toch naar je kinderen luisteren. Ik wil nog wel even kwijt dat het voor internationale studenten wel leuk was georganiseerd. Leren ze ook een keer fietsen.”

Het dagje kabbelde voort, en voor Groen 99 er erg in had stonden ze alweer op het Topfestival. Jeroen: “Geweldig feest, geweldige muziek, geweldige sfeer. Alleen jammer dat er maar één bar was.” Bruce: “Stond een extra bar, aan de overkant.” Jeroen: “Oh, dan is dat onze fout. Niet gezien. Ja, dan moet je ook eerlijk zijn tegenover jezelf en erkennen dat we niet scherp waren. Je kunt altijd anderen de schuld geven, maar een beetje zelfreflectie is nooit weg.”

Als avondprogramma stond I*ESN op de planning. De kinderen werden wild toen ze sumoworstelpakken zagen en moesten gillend en krijsend worden weggedragen omdat de rondleiding begon. En dat was genieten, vonden Bassie en Adriaan. Ze waren erg onder de indruk van Nine van I*ESN, die het tweetal zonder moeite in toom wist te houden. “De terreur werd in bedwang gehouden. Daar kan je alleen maar bewondering voor hebben”, vindt Jeroen. Bruce: “Ze gooide haar charme en looks in de strijd. En was gevat. Grappig. Geen attitude. Leuk hoor.”

Donderdag sloot af met de kroegentocht. Bruce schreef het hoogtepunt van de avond op zijn naam: hij ging voor het eerst een gaybar binnen en gaf een bescheiden showtje weg aan de strippaal. Een mooie ervaring voor Bruce, die hiermee zijn visitekaartje afgaf aan een publiek dat langzaam wilder en wilder werd van zijn acrobatische bewegingen.

Food review

De food review van vandaag is anders dan normaal. We gaan het hebben over het eten bij I*ESN. Daar is ieder jaar veel om te doen. Geen pizza of pasta, maar rijst of paella, wat bij de meeste studenten niet in de smaak valt. Dit jaar serveerden ze noedels. Bruce en Jeroen vonden het lekker, helemaal als ze het afzetten tegen de afgelopen jaren. Maar dan moet Jeroen zijn hart luchten. Hij is er namelijk achtergekomen dat niet de verenigingen zelf, maar de TOP bepaalt wie welk eten serveert. Jeroen: “Het is dus helemaal niet de schuld van I*ESN dat ze de reputatie hebben om matig eten te serveren. Ik dacht: Olof heeft een deal met Domino’s, Plato met Happy Italy… Maar de TOP bepaalt wie wat krijgt. Dus ik wil even in de bres springen voor I*ESN. Ik heb de afgelopen jaren ook slecht over hun eten gesproken, maar het is niet hun eigen keuze. De ene vereniging krijgt pizza, de ander rijst of noedels. Het is niet eerlijk. Dus bij deze: een rectificatie.”

Cijfer noedels: 7.8.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.