Dag zes: Jeroen en Bruce verkeren in emotionele staat

Univers volgt toppapa’s Jeroen en Bruce, ook bekend als Bassie en Adriaan, deze Topweek. Zij kijken terug op vrijdag.

Het duurde even voordat Bassie en Adriaan boven water waren, maar we hebben ze te pakken. Het is zaterdagmiddag als we ze spreken. De Topweek zit erop. Jeroen en Bruce, het onafscheidbare, illustere duo, moest vandaag niet alleen afscheid nemen van hun kinderen, maar ook van elkaar. Jeroen bleef achter op zijn studentenkamer in Tilburg en maakt zich gereed voor een werkweekend in Dordrecht. Bruce staat alweer op een familiefeest in ‘s-Hertogenbosch, bij café De Lachende Vis welteverstaan.

Bruce zit stuk. Hij moet wennen aan het huiveringwekkend lage drinktempo op het familiefeestje. Het is 16.00 en hij heeft pas acht biertjes op. “Maar we hebben gisteren een geweldige dag gehad. Lekker uitgeslapen, gezwommen en aquagym gedaan. We hadden het wel ontzettend zwaar met zijn allen. De kinderen zaten er doorheen.” Jeroen, mokkend op zijn kamer, erkent dat de verslagenheid heerst. “Toch geniet ik nog na van gisteren. De sfeer was goed, we lagen lekker in de zon en kletsten na over de week. De kindjes vonden de cantus het hoogtepunt van de Topweek. Daar ben ik stiekem wel trots op.”

Plato

Na het zwemmen werd er snel gedoucht en vertrok Groen 99 naar Plato. Onderweg gooiden ze wat biertje achterover om in de stemming te komen. Bij Plato knipperden de kindjes een paar keer met hun ogen en was de rondleiding alweer voorbij. “Daar werden ze razend enthousiast van. Zo’n korte rondleiding waren ze niet gewend. Vonden ze fijn.” zegt Jeroen. Toen wilden Bassie en Adriaan een hapje eten met hun kinderen. Maar dat ging niet gemakkelijk. Buiten was het vol, binnen was het vol. Het maakt bij Plato niet uit of je Buurman en Buurman, Bassie en Adriaan, de Rector of Mark Rutte bent; iedereen is gelijk. Dus zat Groen 99 buiten het terrein op een stoeprandje hun pasta op te eten. “Daar waren de kinderen niet zo blij mee,” zegt Bruce. “De grootste studentenvereniging, het minste plaats.” Jeroen: “Gelukkig vonden ze het eten wel lekker. Dat dan weer wel.”

Loterij

Een wijs man in de 19e eeuw zei ooit: Het leven is een loterij, waarbij je soms wint, soms verliest en soms niet meedoet. Dat is precies wat Bassie en Adriaan dachten toen ze na Plato richting de Boekanier liepen voor de jaarlijkse loterij. En het lot was royaal voor Groen 99: ze zwommen in de prijzen. “Een fust bier, kaartjes voor de Trappers en de Efteling, een witgoedbon ter waarde van 250 euro, om maar even wat dingen te noemen”, aldus Bruce. “Dat bracht weer energie in de groep”, zegt Jeroen.

Feestje(s)

En toen was het alweer tijd voor het allerlaatste feestje van de Topweek. Bruce: “Top-Off was echt aan. Het waren de laatste loodjes voor de kiddo’s. En we zijn tot het gaatje gegaan. Daarna volgde een emotioneel afscheid.” Jeroen: “Er werden traantjes gelaten. En terecht. Het was zo’n leuke groep en zo’n geweldige sfeer. We waren heel hecht. Niemand viel buiten de groep, iedereen had zijn momenten. Het was onvergetelijk.”

In licht emotionele staat vertrok het tweetal daarna naar Vidar. Om nog één keer los te gaan. Jeroen zegt weinig te weten van de avond. Hij kan er dus niet iets over kwijt, maar dacht dat het wel leuk was. Bruce weet iets meer: “We zijn daar Evelien van Vidar tegengekomen, die probeerde me binnen te halen bij de vereniging. Dat is haar bijna gelukt. Daarna kwamen we Ruben van Vidar nog tegen. Die heeft de nummers van mij en Jeroen en nu mag Evelien kiezen wie ze wil. Maar zoals de mensen weten, het zit hem in de combinatie. Dus als ik haar was zou ik voor allebei gaan. We maken wel tijd. Datumprikkertje eruit gooien en klaar.”

Als afsluiter willen Jeroen en Bruce hun kinderen bedanken. “Zij maakten de week voor ons.” Jeroen: “De grootste kater van deze week is de sociale kater van vandaag.” Een spreuk die niet zou misstaan op een mooi tegeltje.

Food review

Pasta Plato: “Zoals verwacht dikke prima. En snelle service.” Cijfer: 8,4.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.