Toch weer seksisme bij Vindicat

De Groningse studentenvereniging Vindicat is wederom in opspraak. Bij een subvereniging zou sprake zijn van seksisme. De roeivereniging is tot nader order geschorst.

In het clubblad van roeivereniging Aegir werden de nachtelijke avonturen van haar leden besproken. In het julinummer werd een vrouwelijk lid uitgeroepen tot “Slet van de Zomer”. De onfortuinlijke winnares van de “Zomerbokaal 2017” werd aangeduid als een “jong hertje”, die haar avonturen gedeeld zou hebben via Instagram.

Schandalen

Het nieuwe schandaal is het laatste in een lange reeks bij het Groningse studentencorps. Bij de ontgroening vorig jaar raakte een aspirant-lid zwaargewond. Ook kwam de vereniging in opspraak nadat er een “bangalijst” rondging, waarop vrouwelijke leden beoordeeld werden op hun bedprestaties. 

Vindicat viel na de vele schandalen in ongenade bij de Rijksuniversiteit Groningen en zag zich genoodzaakt hervormingen door te voeren. Er zijn volgens de vereniging stappen gezet om een cultuurverandering in gang te zetten en bij de komende ontgroeningen is fysiek contact verboden. 

De voorzitter van Vindicat, Stijn Derksen, laat in reactie op het nieuwe incident weten geschokt te zijn. Vindicat was volgens de voorzitter niet op de hoogte van het bestaan van het clubblad. De roeivereniging zal volgens Derksen de kans krijgen om een cultuurverandering in gang te zetten.

Recordaanmeldingen

De vele schandalen rondom Vindicat lijken geen afschrikwekkend effect te hebben op de nieuwe Groningse studenten. De vereniging mag met 470 inschrijvingen een recordaantal nieuwe leden verwelkomen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.