Kantine Cobbenhagen puilt uit

De donderdag begint zoals wel meer donderdagen voor mij beginnen: ik word wakker na een nacht slapen. Ik haast me naar de universiteit en zie wat de oplettende student ook moet zien: het is druk op de campus. Tilburg University groeit in studentenaantal. En die studenten gaan de eerste weken van het studiejaar ‘gewoon’ naar college toe. De motivatie spat er vanaf.

Het bestuur van Tilburg University is in hun nopjes met de groeiende studentenaantallen. Medezeggenschapsfracties uitten vorig jaar al hun zorgen over eventuele drukte in de bieb, uitpuilende collegezalen en te weinig werkplekken, maar de universiteit heeft alles onder controle. Behalve de cafetaria. En dan in het bijzonder de kantine van Cobbenhagen, onder leiding van Remco Witlox.

Daar staan mijn collega’s en ik omstreeks 13:00 als sardientjes in blik in de rij voor een combideal. Enkele worstelingen later liggen onze dienbladen vol. We staan in de rij voor de kassa. We zien de zon onder gaan en weer opkomen. Iemand schrijft een boek, de ander kijkt alle zeven seizoenen van Game of Thrones. Dan zijn we aan de beurt. We rekenen onze combideals af en staan voor het volgende probleem: waar gaan we zitten? Het is loeidruk in Cobbenhagen. Remco heeft als noodoplossing maar wat statafels neergezet. Een druppel op een gloeiende plaat: er zijn te weinig tafels en te veel studenten.

De universiteit zou meer tafels in de kantine kunnen neerzetten. Maar dat gaat niet zo gemakkelijk. Weet je wel wat die krengen kosten? Bovendien, kijk eens naar buiten. Overal schieten buitenwerkplekken uit de grond. Oké, het weer zit een beetje tegen, maar het is toch heerlijk om je combidealtje lekker buiten op te peuzelen? Parasolletje en regenjas erbij en jou zullen ze niet gek maken.

Maar het échte probleem van de drukte bij Remco is volgens de kenners toch te wijten aan de kwaliteit van de catering. De combideals zijn te lekker in verhouding tot de prijs. De kantinemedewerkers zijn daarnaast te vriendelijk. Dat voelen die nieuwe studenten ook. Hebben ze een neusje voor. Maar: ze zijn ook arm. Het blijven studenten. Dus, Remco, mijn advies aan jou: gooi die prijzen omhoog en scheid voor eens en voor altijd het kaf van het koren. De echte liefhebbers zullen overblijven. En zij betalen met alle liefde wat extra voor een combideal op niveau, inclusief zitplaats. Neem dat maar van mij aan.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.