AOW moet naar 69

Promovendus Willem Heeringa (Tilburg University) stelt op basis van zijn proefschrift dat de AOW-leeftijd naar 69 moet.

De overheid verhoogt de AOW-leeftijd tot 67 jaar in 2021, maar dat is volgens Heeringa niet genoeg. Willen we ondanks de vergrijzing de AOW-premies niet verhogen of de AOW-uitkering verlagen, dan moet de leeftijd verder omhoog. Heeringa becijferde dat de AOW-leeftijd in 2040 op 69 moet komen te staan.

Heeringa (1974), afdelingshoofd bij De Nederlandsche Bank (DNB), promoveert op 24 november met zijn proefschrift over het AOW-stelsel aan Tilburg University. De thesis handelt niet alleen over de optimale leeftijd, maar ook over de optimale manier van beleggen voor Nederlandse pensioenfondsen. Heeringa stelt dat de premies van jongeren risicovoller belegd kunnen worden om het rendement te vergroten.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.