Groene Pieten

Als er iets is waar mijn hart sneller van gaat kloppen, zijn het wel de zichtbaarheidsdagen van Fractie Front. Ze lijken altijd te komen op momenten dat je ze het hardst nodig hebt.

Zo ook vandaag. Ik loop van het koffiezetautomaat, met koffie in de hand, terug naar mijn bureau. Ik werp eens een blik naar buiten. Zie ik daar Sinterklaas over de campus lopen. Twee groen geschminkte pieten volgen. Ik neem een slok van mijn koffie en kijk dan nog eens. Daar loopt ook Fractie Front achter de Sint aan. En dan weet je het: we hebben hier te maken met een zichtbaarheidsdag van Front.

En die stellen nooit teleur. Het doel van zo’n dag is dat Front ideeën van studenten verzamelt die de universiteit moeten verbeteren. Dan kun je daar gaan staan in je groene truitje, maar met hetzelfde gemak ga je gewoon als Sinterklaas. Dan speel je toch wat meer in op de beleving van de student. Die kan dan zijn of haar ideeën opschrijven in het grote boek van Sinterklaas, in plaats van het gewoon te zeggen. Na het doorgeven van de ideetjes, kan eventueel nog even bij de Sint op schoot worden geklommen.

Ik neem een laatste, grote slok van mijn koffie en denk: die mensen van Front gaan echt door roeien en ruiten om hun doel te bereiken. Het is acht graden buiten. Somberheid heeft zich genesteld op de campus. Maar dan is daar ineens de Sint. Met zijn gouden staf en team van groene pieten slaat hij de somberheid de campus af. Om de student een duwtje in de rug te geven. Het inspireert me om wat van mijn dag te maken. Ik besluit nog een koffie te halen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.