Front wil zwembad op de campus

Tilburg telt momenteel vier zwembaden. Fractie Front wil er nog een bij. Ze hebben een initiatiefvoorstel ingediend omtrent een uitbreiding van buitensportfaciliteiten en de komst van een zwembad dichterbij de campus. Een plan met een prijskaartje, kan de universiteit niet beter in iets anders investeren?

Rosa de Weert, algemeen bestuurder Studentenfaciliteiten bij Fractie Front, vindt van niet. “Je kunt het ook allemaal in digitalisering stoppen, maar je moet het geld verdelen”.

De behoefte aan het zwembad is gemeten door middel van een panel, een soort klankboordgroep. In zo’n panel zitten vier studenten, een andere coördinator van Fractie Front en De Weert zelf. “Niet alleen het panel maar mensen in mijn privéomgeving zijn ook enthousiast over het idee.” In de Universiteitsraad reageerde Emile Aarts, rector magnificus, positief. “Hij zou het voorstel meenemen.”

Living campus

“Het is fijn als er een zwembad dichterbij komt,” zegt De Weert. “Veel studenten wonen in de stad. Daarom is het handiger als ze vanuit de universiteit kunnen sporten en door naar huis. Het is niet de bedoeling om andere zwembaden in Tilburg weg te concurreren.” Het moet een toevoeging zijn aan de ‘living campus’. “We hebben te maken met een bijzondere campus. Alles zit dicht bij elkaar. Studenten komen hier echt heen om hun hele dag te spenderen op de universiteit. Ze gaan naar college, kunnen op de campus lunchen en dineren of zelfs een biertje doen. Wij zijn niet de enige die dat vindt, de universiteit zelf ook.”

Plannen met potentie

Op welke plek het zwembad moet komen, of hoeveel het kost, weet Front niet. Ook is nog niet bekend of studenten er ook een bommetje maken, of dat het alleen de bedoeling is baantjes te trekken. Naast het zwembad wil Front nog andere buitensportfaciliteiten. Als voorbeeld noemt De Weert een pannaring bij plein P, mits de ruimte en het prijskaartje het toelaten. Ook ziet Front potentie in het dak van het nieuwe gebouw, zoals De Uithof in Utrecht er een basketbar van heeft gemaakt.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.