Wordt Tilburgse Loes Keijsers docent van het jaar?

Komt de docent van het jaar uit Tilburg? Het zou zomaar kunnen. Voor de vierde keer organiseert ISO de Docent van het Jaar verkiezing. Met deze verkiezing wil de studentenorganisatie aandacht vragen voor goed docentschap in het hoger onderwijs.

Vijf docenten dingen mee naar de prijs. Hoe verschillend ze ook zijn, ze hebben één ding gemeen: studenten zijn stuk voor stuk lovend over hen. Op 21 april vindt de verkiezing plaats. De vijf genomineerden zullen een minicollege geven, waarna de prijs wordt uitgereikt door onderwijsminister Van Engelshoven.

Loes Keijsers behoort tot één van de vijf genomineerden en is universitair hoofddocent Developmental Psychology aan Tilburg University. In 2017 won zij hier al de Beste Docentverkiezing. Jurylid Hannes Datta roemde destijds het ‘student centric’ onderwijs van Keijsers. Zelf zei ze: “Ik houd van lesgeven. Ik wil de sprankel in mensen in de fik steken. Het is magisch wanneer je studenten kunt helpen om te ontdekken wat ze kunnen.”

De overige genomineerden zijn:

– Giulia Calabretta, universitair docent in Strategic Value of Design aan de TU Delft
– Haza Rahim, docent Psychologie aan de Universiteit Utrecht
– Youssef El Bouhassani, docent Toegepaste Wiskunde aan de Hogeschool van Amsterdam
– Monique Hamers, docent Journalism Studies aan Fontys Hogescholen

De fysieke prijs wordt gemaakt door een student van de Breitner Academie. Daarnaast ontvangt de winnaar een beurs voor onderwijsinnovatie. De docenten zijn door de universiteiten voorgedragen aan het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

In de onderstaande video vertellen studenten van Loes Keijsers wat haar zo’n goede docent maakt:

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.