Front met helft minder stemmenwervers tijdens verkiezingen

Front met helft minder stemmenwervers tijdens verkiezingen

Front gaat komende verkiezingen met maximaal negentig stemmenwervers de campus op. Daarmee komen ze tegemoet aan het voorstel dat werd aangedragen door de faculteitsraden. Dat schrijft de fractie in een persbericht.

In het bericht staat dat Front het belangrijk vindt om te luisteren naar wat de student wil. Met het besluit hopen ze een stap in de goede richting te zetten om de sfeer tijdens de verkiezingen te verbeteren. Vorig jaar stond Front met ongeveer 200 man campagne te voeren. Sommige studenten vonden dit te opdringerig en druk op de campus. 

Fractie SAM is blij met het besluit van Front, maar gooit het roer liever nog wat rigoureuzer om. Bestuurder Daphne van Os: “We willen nog minder mensen op de campus. Of idealiter: de campagneperiode en het daadwerkelijke stemmoment uit elkaar halen, zodat de student niet stemt op de eerste werver die hem benadert, maar op inhoud een keuze maakt.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.