Derde verdieping studentenflat Verbernelaan volledig uitgebrand

Derde verdieping studentenflat Verbernelaan volledig uitgebrand

Dinsdagochtend vroeg brak in een van de studentenflats aan de Professor Verbernelaan brand uit. De drie aanwezige bewoners konden het gebouw op tijd verlaten.

De flat, die gedurende het jaar door internationale studenten wordt bewoond, stond op het moment van de brand grotendeels leeg. De meeste studenten waren de dag ervoor afgereisd. De drie overgebleven studenten werden omstreeks 04.00 uur wakker door het brandalarm. Op dat moment stond de derde verdieping in brand. De studenten konden zich in veiligheid brengen en de brandweer bellen.

De oorzaak van de brand is momenteel nog niet bekend. In een verklaring aan het Brabants Dagblad geeft woningcorporatie WonenBreburg aan dat er vorig jaar, op het moment dat een groep studenten plaatsmaakte voor een nieuwe lichting, ook brand was ontstaan. Ook toen ontstond de brand op de derde verdieping. Achteraf was er een sterk vermoeden van brandstichting maar dat is nooit met zekerheid vastgesteld. WonenBreburg noemt deze overeenkomsten opvallend. De woningcorporatie zal verder geen maatregelen nemen tot het onderzoek naar de oorzaak is afgerond.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.