Van vluchteling naar student

Homa Golestani, Bassam Hamoudeh en Shahed Sabee ontvluchtten de oorlog in hun land. Ze kwamen terecht in Brabant. Op de campus van Tilburg University hebben ze het afgelopen jaar alles op alles gezet om nog een laatste oversteek te maken: die van vluchteling naar student.

Ze lopen al een poosje rond op de campus, maar volgend semester beginnen Homa, Bassam en Shahed pas echt met studeren. Dan hebben ze de pre-bachelor voor vluchtelingen afgerond en verruilen ze hun klaslokaal in het Academiagebouw voor de collegebanken. Ze gaan verschillende kanten op: Homa gaat rechten studeren, Bassam data science en Shahed psychologie.

Univers bracht hun verhalen in beeld, in samenwerking met stichting voor vluchtelingstudenten UAF en fotograaf Ahmet Polat. We volgden Homa, Bassam en Shahed terwijl ze zich voorbereidden op het studentenleven, bijgestaan door Tilburgse studenten.

Bekijk hier onze multimediale productie, met korte interviews, videofragmenten en foto’s die de studenten van elkaar maakten.

Lees hier ook ons lange verhaal over Homa, Bassam en Shahed en hun studentmentoren Khadija, Noura en Amarins, dat onlangs verscheen in het laatste papieren magazine van Univers.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.