Tilburg University beste algemene universiteit volgens NSE

Tilburg University beste algemene universiteit volgens NSE

Voor het derde jaar op rij is Tilburg University de beste algemene universiteit van Nederland. Dat blijkt uit de cijfers van de Nationale Studenten Enquête (NSE) die deze week bekend zijn gemaakt.

Van alle algemene universiteiten in Nederland zijn studenten van deze universiteit het meest tevreden over hun studie. Op een schaal van 1 tot 5 ontvangt Tilburg University een gemiddelde score van 4,12. Vorig jaar lag dit bij 4,15. Bij het bepalen van de score wordt onder andere gekeken naar de inhoud van de opleiding, docenten, toetsing en beoordeling, studielast en kwaliteitszorg. Op al deze punten scoort Tilburg beter dan andere universiteiten. Het landelijke gemiddelde ligt dit jaar op 4,05. Ook hier is een lichte achteruitgang ten opzichte van vorig jaar zichtbaar, toen was de score nog 4,08.

Het College van Bestuur: “We zijn erg blij met het resultaat, het al jaren constant hoge niveau van tevredenheid van onze studenten is het gevolg van het voortdurend vernieuwen en verhogen van onze kwaliteit van de opleidingen, in samenspraak met de studenten.”

De Nationale Studenten Enquête is een grootschalig landelijk onderzoek waarbij studenten de mogelijkheid krijgen hun opleiding op verschillende gebieden te beoordelen.  De resultaten worden gebruikt om onderwijs te verbeteren en voorziet toekomstige studenten met informatie over de opleiding. In totaal hebben 34 % van de studenten uit Tilburg de enquête ingevuld.

Op de ranglijst van alle Nederlandse universiteiten, inclusief de technische en landbouwuniversiteiten, neemt Tilburg University de derde plek in.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.