Tilburg: een introductie

De TOP Week is voorbij: tijd om Tilburg beter te leren kennen. Om je daarbij op weg te helpen hebben wij een kleine gids van Tilburg samengesteld. Hierin vind je een selectie van de vele voorzieningen die de stad te bieden heeft. Natuurlijk is er meer, maar daar zal je de komende jaren vanzelf achter komen.  

Lekker goedkoop: een keer buitenshuis eten maar toch niet te veel betalen? Dan kun je terecht bij de Happy Italy. Voor minder dan tien euro kun je smullen van heerlijke Italiaanse maaltijden.

Een keer wat anders: wil je iets nieuws uitproberen? Breng dan een bezoek naar Poké and more. Daar kun je je eigen poké-bowl samenstellen, een schaal met rijst, verschillende verse groenten en vlees of vis. Bijkomend voordeel: lekker gezond.

Voor de zoetekauw: ook zij zullen in Tilburg aan hun trekken komen. In het centrum vind je namelijk ijssalon Intermezzo. Daar heb je keuze uit meer dan 50 verschillende heerlijke smaken ijs. Kiezen maar.

   

Leuke muziek, gezellige mensen en mooie herinneringen: bij Café Studio en Café Phillip zit je altijd goed. Bij Café Studio gaat de muziek meer richting de r&b, bij Café Phillip kun je lekker dansen op de laatste hits.

Alle kleuren van de regenboog: iedereen is welkom bij de Lollipop. Hier kun je lekker losgaan op foute muziek en genieten van glitter en glamour. Of je laat je beste kant zien aan de strippaal. Een avond om nooit te vergeten.

Geluksmomentje: een erg populair tentje onder studenten is Café Bolle. Ga vooral een keer langs op dobbeldinsdag. Tussen 23.00 en 00.30 uur kun je dobbelen na het bestellen van je drankje. Gooi je even krijg je het gratis, gooi je oneven betaal je. Vijftig procent kans dus op een gratis drank. Wie zegt hier nee tegen?

   

RAW: hou je van een beetje bijzonder? Dan is RAW het terrasje voor jou. Gevestigd in de oude spoorzone in een voormalige reparatiehal voor treinen, biedt RAW lekkere hapjes en drankjes in een unieke omgeving. Perfect voor de eerste date. 

Brandpunt: al 35 jaar gezeteld op het Piusplein is Brandpunt een warm en gezellig studentencafé. Op het knusse terras kun je elke dag van de week lekker drankjes achteroverslaan.

Havana: meer cocktails? Dan moet je vooral bij Havana wezen. Hier vind je de lekkerste cocktails van Tilburg in een van de leukste tentjes van de stad. Sfeervol en kleurrijk ingericht heb je bijna het gevoel in Havana zelf te zijn. 

   

Goed voor de portemonnee: wil je liever niet te veel geld aan kleren spenderen? Dan kun je terecht bij de recentelijk geopende Primark. Meer van de H&M of Zara? Geen probleem, ook deze twee kun je in Tilburg vinden.

High Fashion: ook hiervoor hoef je de stad niet uit. De wat duurdere merken vind je bij Hudsons Bay, die een prominente plek in het centrum van Tilburg ingenomen heeft. Of je shopt lekker bij Scotch & Soda en de nieuwe Levi’s store.

Lekker alternatief: meer van de bijzondere winkels? Loop dan even door de Tuinstraat of Nieuwlandstraat. Daar vind je van alles en nog wat: de wereldwinkel, unieke sierraden, bijzonder meubilair en ook een platenzaak. 

   

Poppodium 013: muziekliefhebbers kunnen in 013 terecht. Underground artiesten en internationale sterren zoals Lorde en G-Eazy, ze zijn allemaal te horen in deze poptempel. Tickets zijn vaak voor een redelijke prijs te krijgen.

Euroscoop: Tilburg heeft maar liefst drie bioscopen. Voor studenten raden wij de Euroscoop aan. Er is een grote selectie van films voor een hele lage prijs. Ben je op zoek naar meer alternatieve films, dan kun je terecht bij Cinecitta.

Divers: door het jaar hen valt er van alles te beleven in Tilburg, zoals Hip Hop festival WOO HAH!, het Roadburn festival voor heavy metal liefhebbers, de grootste kermis van de Benelux met daarbij Roze Maandag, en niet te vergeten, carnaval in het voorjaar. 

 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.