Tentamenvragen openbaar: studenten onschuldig, maar krijgen wel ‘pittig gesprek’

Tentamenvragen openbaar: studenten onschuldig, maar krijgen wel ‘pittig gesprek’

Door een fout van de it-dienst konden studenten van de Fontys Hogeschool Engineering vooraf tentamens inzien. Maar ook al hebben de studenten er zelf niets mee te maken, toch zullen elf van hen een uitnodiging krijgen voor een ‘pittig gesprek’ met de directie van de opleiding, meldt Fontys hogeschoolblad Bron.

Directeur Ella Hueting meldt aan Bron dat ze niet weet wat de studenten met de tentamens hebben gedaan, maar dat ze het wel graag wil weten. Ook snapt ze niet dat ze niet allemaal meteen alarm hebben geslagen. Hoe dan ook zal er geen sprake zijn van straf, want de studenten konden er verder ook niets aan doen dat de tentamens gewoon waren in te zien.

De fout – waardoor studenten per ongeluk toegang kregen tot het afgesloten deel van een portal  – heeft overigens consequenties voor meer studenten. Acht tentamens van de opleidingen Elektrotechniek, Werktuigbouw en Mechatronica waren vooraf in te zien. Die moeten nu allemaal opnieuw worden gemaakt door zo’n 700 studenten.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.