Vrije val Tilburg Law School in wereldwijde ranking

In twee jaar tijd is Tilburg Law School zestien plekken gedaald op de Times Higher Education World University Rankings. Daarmee valt de faculteit wereldwijd uit de top 50 van beste rechtenstudies. Onderwijs scoort het slechtst.

De rechtenfaculteit van Tilburg University nam in 2018 nog de 36e plaats in met een score van 63,6 (van de 100). Nu is dat met een daling van 12,9 punten de 52e plek, meldde de THE World University Rankings.

Onderwijskwaliteit TLS daalt het hardst

De voornaamste oorzaak voor die daling is de lage score voor onderwijs. Die daalt in twee jaar tijd met maar liefst 35,9 punten en komt uit op een score van 26,7, een stuk lager dan universiteiten die de omringende plekken innemen.

Ook onderzoek scoorde dit keer slechter. Met 81,2 punten in 2018, scoort de faculteit op dit gebied in 2020 73,9 punten. De waardering voor geciteerde werken nam juist toe.

Erasmus Universiteit nieuw in top 50

De Universiteit Leiden heeft de beste Nederlandse rechtenstudie. Zij staat op plek 27. Twee plekken daaronder staat de rechtenstudie van de UvA, gevolgd door de Universiteit van Utrecht op plaats 39. Maastricht University behaalt de veertigste plek.

Nieuwkomer in de top 50 is de Erasmus Universiteit. De rechtenstudie daar staat wereldwijd op nummer 46.

Stanford University heeft beste rechtenstudie ter wereld

De rechtenstudie van Stanford University is volgens de THE World University Rankings de grote nummer één van 2020. Daarna volgende de University of Cambridge, Yale University, University of Oxford en, op de vijfde plaats, de University of Chicago.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.