Tilburg University adviseert studenten om Hong Kong te verlaten

Tilburg University adviseert studenten om Hong Kong te verlaten

Tilburg University heeft  studenten die in Hong Kong verblijven geadviseerd om terug te keren. Door de aanhoudende demonstraties en rellen wordt de stad steeds onveiliger. Tilburg University heeft 36 studenten die voor hun studie in Hong Kong zitten.

hong-kong-2624796_960_720 (1)

De 36 studenten zijn via de mail op de hoogte gebracht. Negen hebben de stad al verlaten, het overige deel twijfelt nog. Woordvoerder Tineke Bennema laat weten dat het niet om een noodoproep maar om een advies gaat: ‘Er geldt vooralsnog geen negatief reisadvies voor Hong Kong. Maar de situatie in de stad wordt steeds dreigender.’ Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is wel veranderd naar ‘geel’: wees alert.

De terugkerende studenten worden financieel gecompenseerd. ‘Transportkosten worden vergoed,’ laat Bennema weten. ‘En bij eventuele studievertraging kunnen er afspraken worden gemaakt.’

Andere Nederlandse universiteiten halen studenten ook terug

Overige Nederlandse universiteiten hebben hun studenten in Hong Kong ook geadviseerd om terug te keren. Zo laat de Erasmus Universiteit weten dat ze studenten actief gaat ondersteunen bij een vervroegde terugkeer. Aan het begin van het semester studeerden 74 Rotterdamse studenten in Hongkong. Een klein deel daarvan is al terug in Nederland.

Ook de Radboud Universiteit, de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit van Leiden, De TU Delft en de Universiteit Utrecht roepen hun studenten op om terug keren. Volgens de Universiteit van Amsterdam is de situatie in Hong Kong te onvoorspelbaar geworden. 

Escalatie in de straten van Hong Kong

Met de dood van de 22-jarige Hongkongse student Chow Tsz-Lok is de situatie in Hong Kong verder geëscaleerd. Het is al maanden onrustig in de stad. Betogers gaan geregeld de straat op om te protesteren tegen de invloed van Peking op het lokale bestuur.

De laatste weken worden de confrontaties tussen de betogers en de politie heftiger. Onder de demonstranten bevinden zich veel Hongkongse studenten. Universiteiten worden vaak als uitvalsbasis gebruikt.

 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.