Tilburg University adviseert: reis niet naar China

In navolging van andere Nederlandse universiteiten raadt ook Tilburg University af om naar China te reizen. Conform de aangescherpte richtlijnen van het Ministerie van Buitenlandse zaken heeft TiU besloten dit advies uit te brengen.

Exchange studenten en medewerkers wordt ten sterkste ontraden naar China af te reizen. Waar TiU eerder nog terughoudend was met een negatief reisadvies, wordt nu expliciet afgeraden om het risico te nemen. De mededeling is gebaseerd op een overeenkomstig advies uitgebracht door het Ministerie van Buitenlandse zaken om niet naar China te reizen, tenzij noodzakelijk.

Het advies van TiU is identiek aan dat van collega-universiteiten in Nederland. Nadat de UvA eerder al een negatief advies had verkondigd, hebben andere Nederlandse universiteiten – waaronder Erasmus Universiteit en Universiteit Leiden – ook besloten het zekere voor het onzekere te nemen.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.