Colleges en tentamens op afstand voor de rest van het studiejaar

Colleges en tentamens op afstand voor de rest van het studiejaar

Tilburg University schrapt alle fysieke colleges tot aan het eind van het academisch jaar. Colleges en tentamens worden zoveel mogelijk op afstand gegeven.

Foto: Bram de Haan (Wikimedia Commons)

Foto: Bram de Haan (Wikimedia Commons)

Eerder werd al besloten het fysieke onderwijs te schrappen en colleges online te geven tot en met 6 april. Die maatregel wordt nu dus met een flinke periode verlengd. De verlenging vloeit voort uit het besluit van de regering dat alle bijeenkomsten in groep tot 1 juni verboden zijn. Dit besluit heeft ook gevolgen voor andere activiteiten op de universiteit. Tot 1 juni vinden er geen promoties of evenementen meer plaats op de campus.

Een ingrijpende maar noodzakelijke maatregel volgens collegevoorzitter Koen Becking: ‘We nemen dit besluit omdat we het belangrijk vinden om duidelijkheid te bieden aan docenten en studenten. Zo weet iedereen in ieder geval hoe de rest van het collegejaar eruit zal zien. De enorme inspanningen om online te gaan kunnen zo voor een langere periode gehonoreerd worden en mensen hoeven dan niet meteen weer om te schakelen.’

Tentamen op afstand

Tentamens zullen op afstand plaatsvinden. Deze starten vanaf week 21 (18 mei) en week 22 (25 mei), afhankelijk van het studieprogramma. Er wordt op dit moment nog hard gewerkt aan de vorm waarin deze tentamens plaats zullen vinden. Zodra hierover meer bekend is, worden studenten door de universiteit geïnformeerd.

Wanneer in de tussentijd de overheidsvoorschriften versoepeld worden, wordt er bekeken welke activiteiten – aanvullend op het aanbod op afstand – mogelijk zijn op de campus. 

De Universiteit Leiden en de Universiteit Maastricht besloten donderdag al om alle fysieke colleges te schrappen voor de rest van het studiejaar.Maatregelen en aanbevelingen van Tilburg University kun je terugvinden op de officiële informatiepagina van het crisisteam van de universiteit.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.