TOP Week terug naar normaal met toegangstests

De introductieweek in augustus zal helemaal offline zijn. Dat heeft het Top Week-bestuur besloten nu de meeste coronamaatregelen sinds gisteren zijn vervallen. Goed nieuws voor aankomende studenten van Tilburg University, die elkaar weer ‘in het echt’ kunnen leren kennen.

TOP Week voor de coronauitbraak.

Al maandenlang lagen er maar liefst drie scenario’s klaar voor de aanstaande TOP Week (23 t/m 27 augustus), variërend van digitaal tot hybride en zelfs helemaal fysiek. TOP Week-bestuursvoorzitter Loran van den Dungen is opgelucht: “Het afgelopen jaar zijn er momenten geweest dat ik bang was dat het opnieuw een digitaal programma zou worden. De hele TOP Week-organisatie en ik zijn meer dan blij dat we toch het fysieke scenario kunnen gaan uitvoeren.”

Om mee te kunnen doen aan de activiteiten van TOP Week 2021 moeten deelnemers wel beschikken over een negatieve coronatest van maximaal veertig uur oud of een Digitaal Corona Certificaat in de CoronaCheck-app. Een bewijs van een recente positieve besmetting, tot maximaal zes maanden geleden, telt ook. De TOP Week-organisatie volgt hierin de aanpak van de landelijke Fieldlab-evenementen, en is ervan overtuigd dat met dit testbeleid de veiligheid van alle deelnemers gegarandeerd kan worden.

Voor de organisatoren was de nieuwste stap in het coronabeleid, zowel landelijk als op de campus, de directe aanleiding voor het doorhakken van de knoop. Gisteren voerde de universiteit verdere versoepelingen door. Van den Dungen: “Daarnaast kregen we positieve signalen van de gemeente, het ministerie van Volksgezondheid en de veiligheidsregio. Toen hebben we besloten er een klap op te geven en aan te kondigen dat het No COVID-scenario leidend is.”

De andere twee scenario’s gaan nog niet meteen de prullenbak in. “Mocht de Delta-variant van het virus om zich heen grijpen aan het einde van de zomer, dan kunnen we nog terugvallen op het hybride scenario. Je weet immers nooit zeker hoe het loopt. Maar voor nu ben ik erg blij voor de aankomende studenten, en heb ik er vooral ontzettend veel zin in.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.