Wim van de Donk roept Tilburgers op: ‘Neem een student in huis’

Wim van de Donk roept Tilburgers op: ‘Neem een student in huis’

Het gebrek aan studentenkamers in Tilburg zorgt ook dit studiejaar weer voor problemen. Vooral internationale studenten komen moeilijk aan woonruimte. Rector magnificus Wim van de Donk vraagt daarom Tilburgers met een extra kamer in huis, om die te verhuren aan een student.

Beeld: Dolph Cantrijn

Nu het campusleven volop draait en studenten hun leven weer oppakken, blijkt het kamerprobleem terug van weggeweest. Door het verplichte thuisonderwijs was de noodzaak om een kamer te vinden afwezig, maar nu trekken veel studenten (terug) naar de stad. Een deel van hen lukt het niet om woonruimte te vinden. Vooral voor internationale studenten blijkt dat lastig.

Met een oproep aan alle Tilburgers hoopt Wim van de Donk een aantal van hen toch aan onderdak te helpen. “Tilburg is altijd een gastvrije stad geweest en daarom doet Tilburg University een beroep op de inwoners om waar mogelijk studenten te helpen.”

De oproep om een student in huis te nemen is niet nieuw. De Tilburgse tak van het CDA, de partij waar Van de Donk lid van is, stelde twee jaar geleden dezelfde vraag. Ook toen was er sprake van ernstige woningnood, studenten kampeerden tijdelijk in tentjes in het Spoorpark.

Wie een kamer beschikbaar heeft, voor korte of langere tijd, kan dat melden bij studenthousing@tilburguniversity.edu, onder vermelding van Hospita.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.