TiU reikt universiteitspenningen uit aan Marc Groenhuijsen en Jaap Paauwe

TiU reikt universiteitspenningen uit aan Marc Groenhuijsen en Jaap Paauwe

De hoogleraren Marc Groenhuijsen en Jaap Paauwe hebben de universiteitspenning gekregen voor hun bijzondere verdiensten. Beiden namen vorige week afscheid van Tilburg University, waar zij uit handen van het College van Bestuur de penning ontvingen.

Beeld: Jordan Rowland / Unsplash

Marc Groenhuijsen is sinds 1987 verbonden aan Tilburg University als hoogleraar straf(proces)recht. In vijfendertig jaar tijd heeft hij zich in het bijzonder gericht op de positie van slachtoffers en stond hij aan het hoofd van de vakgroep ‘victimologie’. Daarnaast werd hij directeur van het instituut Intervict, dat onderzoek doet naar slachtoffers en hulp.

Nationaal en internationaal kreeg zijn werk op het gebied van victimologie erkenning. Zo werd zijn cum laude proefschrift over schadevergoeding aan slachtoffers van misdrijven beloond met de Moddermanprijs en ontving hij van de KNAW de Hendrik Muller-prijs voor Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Ook ontving Groenhuijsen tweemaal een koninklijke onderscheiding.

Jaap Paauwe is sinds 2005 verbonden aan Tilburg University, eerst als departementsvoorzitter van het departement Human Resources Studies (HRS), later als vice-decaan onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences (TSB) waar hij medeverantwoordelijk was voor de oprichting van het Herbert Simon Research Instituut. Meer recent was hij de drijvende kracht achter het Erkennen & Waarderen-programma aan Tilburg University.

Paauwe heeft zich gespecialiseerd in de koppeling tussen Human Resource Management (HRM) en bedrijfsstrategieën en hoe dat van invloed is op de prestaties van organisaties en het welzijn van medewerkers. In 2021 ontving hij van de Academy of Management/HR-Division als eerste niet-Amerikaan de Mahoney Mentoring Award voor zijn rol als begeleider en coach.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.