Univers zoekt videoredacteur

Univers is het onafhankelijke journalistieke medium van Tilburg University. We zoeken een videoredacteur met een neus voor nieuws, voor 0,6 deel van de volledige werktijd (24 uur per week).

Beeld: Jack Tummers

Taken

Als videoredacteur maak je korte en aansprekende video’s over uiteenlopende onderwerpen. Of het nu gaat om een interview met een hoogleraar, een uitlegvideo over een wetenschappelijk onderzoek, of een reportage over een studentenevenement: jij draait er je hand niet voor om. Filmen en editen zit in je bloed. Je bent onderdeel van de redactie en levert graag eigen onderwerpen aan. Zelfstandig met de camera op pad gaan is voor jou geen probleem. 

Wat vragen wij van jou?

Je weet hoe je een video moet maken en bewerken en beheerst verschillende genres, van interview tot reportage. Je hebt een uitstekende taalbeheersing in de Nederlandse alsmede de Engelse taal. Je kunt een deadline halen en handhaven en je kunt snel produceren. Je hebt gevoel voor beeld en bent crossmediaal denkend. Mocht het nodig zijn, dan kun je ook een kort nieuwsbericht schrijven.

Je beschikt tenminste over een afgeronde opleiding op HBO-niveau en hebt aantoonbare ervaring met het maken van video’s. Je bent in staat in korte tijd een goed netwerk op de campus van Tilburg University op te bouwen, affiniteit met de academische wereld is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden jou een contract voor de duur van 12 maanden. Het bruto maandsalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een voltijds dienstverband maximaal € 3.606,- (salarisschaal 8, UFO-functie: Redacteur 5). De universiteit beschikt over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een gunstige studiekostenregeling en de mogelijkheid je arbeidsvoorwaarden deels individueel te beïnvloeden met behulp van een keuzemodel.

Tilburg University kent een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast heeft TiU een flexibele werktijden- en verlofregeling (41 verlofdagen per jaar bij een 40-urige werkweek). Tilburg University biedt haar medewerkers goede faciliteiten om plaatsonafhankelijk te werken. Bij Univers kunnen werknemers buiten de reguliere (school)vakantieweken in principe maximaal 2 weken aaneengesloten verlof opnemen.

Diversiteit

Univers streeft naar een diverse en inclusieve redactie. Journalisten met een multiculturele achtergrond en vrouwen worden daarom nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren. 

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met de hoofdredacteur, Bart Smout, telefoon: 013-466 3490, of email: B.Smout@tilburguniversity.edu. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. Solliciteren op deze vacature kan uitsluitend online. Je sollicitatie dient uiterlijk op 5 december 2021 verstuurd te zijn.

Sollicitatiecode

Tilburg University hanteert de NVP-sollicitatiecode van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.