Reactie promotoren afgewezen proefschrift TiU: ‘Er is met ons geen overleg gevoerd’

Reactie promotoren afgewezen proefschrift TiU: ‘Er is met ons geen overleg gevoerd’

Er is geen “goed overleg” gevoerd over het lotgeval van de afgewezen Tilburgse promovendus. Dat stellen promotor en co-promotor in een reactie op de verklaring van Tilburg University.

Beeld: Univers

Hoe nu verder met de promovendus die de bul niet kreeg uitgereikt na de mondelinge verdediging? In de academische gemeenschap gaat het geluid op dat de bul alsnog moet worden uitgereikt, maar de universiteit heeft besloten dat een herkansing de aangewezen weg is. In een verklaring laat TiU weten dat daar “met uiterste zorg” en “in goed overleg met alle betrokkenen” aan wordt gewerkt.

De betrokkenen zelf vertellen een ander verhaal. Goed overleg? Daar is helemaal geen sprake van geweest, laten promotor Paul Vlaardingerbroek en co-promotor Anna Meijknecht aan Univers weten in een reactie:

“Wij hebben met verbazing het Persbericht van het College voor Promoties gelezen. Verbazing, omdat in dit bericht gesproken wordt over de inzet van de universiteit met uiterste zorg en “in goed overleg met alle betrokkenen” voor de promovendus en voor een spoedige en succesvolle afronding van deze promotie.

“Met ons promotoren en met de betreffende promovendus is echter helemaal geen overleg gevoerd, noch door de voorzitter van het College voor Promoties, noch door het College zelf. Wij zijn als betrokkenen door de voorzitter slechts geïnformeerd over de beslissing van het College voor Promoties, namelijk dat men de beslissing van de rector c.q. voorzitter van het CvP tot een herkansing van de promovendus ondersteunt. Dat is een mededeling geweest en geen overleg, laat staan “goed overleg”, zoals het Persbericht dat noemt.

“Hopelijk worden eventuele misverstanden die het Persbericht van het College voor Promoties oproept, hiermee rechtgezet!”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.