Fysiek onderwijs weer hervat

Net voor het weekend kondigde het kabinet nieuwe versoepelingen aan. Voor Tilburg University betekent dit meer onderwijs op de campus. De tentamens gaan door zoals gepland, wel zijn studenten verplicht het hele tentamen een mondneusmasker te dragen. Ook het sportcentrum opent vandaag de deuren weer.

Beeld: ESB Professional / Shutterstock

Net als voor de lockdown van half december is de maximale groepsgrootte voor onderwijs op de Tilburgse campus beperkt. Bij colleges mogen maximaal 75 personen aanwezig zijn. Voor grotere groepen blijven colleges digitaal. Daarnaast zijn er op alle locaties met studiewerkplekken maximaal 75 plekken beschikbaar.

De tentamens van deze maand gaan door zoals gepland. Alle tentamens onder surveillance worden op de campus afgenomen. Anderhalve meter afstand houden is niet verplicht. Het dragen van een mondneusmasker is dat wel, ook bij het zitten op een werkplek of in een collegezaal. Dat is een aanscherping van de bestaande regels. Een tentamengelegenheid vervalt als er geen masker gedragen wordt, tenzij aangetoond kan worden dat dit vanwege een ziekte of beperking niet kan.

Voor medewerkers blijft het thuiswerkadvies staan dat aan het begin van de winterlockdown inging. Zoals voorheen zijn er uitzonderingen voor het geven van onderwijs, afnemen van examens, labonderzoek en de uitvoering van bedrijfskritische processen.

De heropening van het sportcentrum deze ochtend betekent dat er weer gesport mag worden op de campus. Dat kan binnen en buiten tot 17.00 uur. De eetgelegenheden blijven, net als de landelijke horeca, gesloten. Wel is het mogelijk om maaltijden af te halen, bijvoorbeeld in de mensa en in CUBE.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.