Universiteit schroeft coronaregels terug

Mondkapjes kunnen af, terug naar kantoor, een borrel bij promoties en sporten zonder coronacheck. Met de nieuwste ronde versoepelingen van de coronaregels per 25 februari begint ook op Tilburg University het nieuwe normaal weer een beetje op het oude normaal te lijken.

Beeld: Kobby Mendez/Unsplash

De nieuwe coronaregels van de universiteit komen overeen met de nieuwste richtlijnen van het kabinet. Er kan weer meer en hoeft weer minder. Het kapje op-kapje af bij het lopen door de universiteitsgebouwen hoeft vanaf volgende week vrijdag niet meer per se. Vanaf die datum vervalt ook de verplichte coronacheck in het Sportcentrum, maar let op: reserveren blijft nog wel de regel. Zelfs het campuscafé kun je dan weer doorhossen zonder QR-code, ook de anderhalve meter- en vaste zitplaatsregels vervallen dan.

Onderwijs

Vanaf blok 4, in april, wil de universiteit weer terug naar ouderwets offline onderwijs. Tot die tijd is meer college op de campus een mogelijkheid. Docenten kunnen zelf bepalen of ze hun vak voor de klas of voor de camera willen geven. Vooral de komende weken is het dus zaak Canvas in de gaten te houden of er plannen gewijzigd zijn. Het goede nieuws is wel, mocht je campuscollege hebben, alle studieplekken zijn ook weer opengesteld.

Terug naar kantoor

Medewerkers en studieverenigingen kunnen zich ook weer melden op hun werkkamers, dat kan zelfs per direct. Maar in navolging van de kabinetsregels mag dat maar voor maximaal de helft van de tijd. Dat zou sowieso het nieuwe normaal kunnen worden. Zelfs in een pandemieloze toekomst verwacht de universiteit met hybride werken welzijnswinst voor medewerkers en milieuwinst door minder verkeersdruk te kunnen halen.

Activiteiten

Het vermelden waard is dat ook officiële activiteiten als promoties, oraties en andere evenementen weer ouderwets op de campus mogen plaatsvinden. Dat mag zelfs met alle gezelligheid die daarbij hoort, ook hapjes en drankjes nadien, of tussendoor.

Bij alle versoepelingen blijven de basisregels tegen coronaverspreiding overigens wel van kracht: was handen, houd anderhalve meter afstand en blijf thuis bij klachten. Meer informatie over de coronamaatregelen is te vinden op de overzichtspagina van de universiteit.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.