Met Lilly Schurman krijgen studenten een stem in het universiteitsbestuur

Met Lilly Schurman krijgen studenten een stem in het universiteitsbestuur

De universiteit zou vanaf dit jaar ineens een stuk studentvriendelijker kunnen worden. Het College van Bestuur is namelijk sinds deze maand versterkt met student assessor Lilly Schurman. Zij gaat adviseren bij de besluitvorming, vooral vanuit het studentenperspectief. Bij andere universiteiten en ook de Tilburgse faculteitsbesturen zijn al enige jaren student assessoren actief, maar voor het CvB is het nieuw.

Beeld: Jack Tummers

Lilly Schurman (23) doet een dubbele bachelor Bestuurskunde en Rechtsgeleerdheid. Student assessor noemt ze een ideale functie. “Ik zocht naar een bijbaan die goed op mijn studie aansluit. Dit past echt super bij mij. Het is een nieuwe functie die nog moeten worden vormgegeven, daarin zal de ervaring die ik al heb van pas komen. Ik heb hiervoor al een beleidsadvies geschreven voor de gemeente Tilburg. En ik ben ook bestuursondersteuner bij een politieke partij, BIJ1. Daarvoor werk ik nu aan een verkiezingshandleiding.”  

Zestien uur per week is Schurman het studentengeluid in het universiteitsbestuur. De eerste bijeenkomsten daarmee zijn haar goed bevallen. Ook heeft ze al ontmoetingen met studentenfracties gehad. Daarvan zullen er wat haar betreft nog meer volgen. “Ik hoop dat er een dynamiek ontstaat dat contact niet alleen van mij uitgaat, maar dat ze ook zelf contact met mij opnemen om dingen te bespreken.”

Haar ambities voor het komende jaar zijn in ieder geval duidelijk. Ervoor zorgen dat studenten gehoord worden. “Ik heb het gevoel dat er nog veel meer naar studenten geluisterd kan worden op de universiteit. De universiteit hoort er echt voor de studenten te zijn. Ik hoop daar dit jaar mijn bijdrage aan te kunnen leveren.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.