Negen studies van Tilburg University door Elsevier als beste beoordeeld

Negen studies van Tilburg University door Elsevier als beste beoordeeld

Elsevier beoordeelt vier bacheloropleidingen en vijf masterprogramma’s van Tilburg University als beste binnen hun eigen vakgebied. Daarnaast ontvangt de universiteit vier medailles voor verschillende masterprogramma’s die goed scoren.

Beeld: ESB Professional / Shutterstock

Elsevier Beste Studies 2022 kwalificeert negen opleidingen van Tilburg University als beste binnen hun vakgebied. Dit betreft de bacheloropleidingen Economics, Tax Law, Online Culture en Philosophy en de masteropleidingen Fiscal Economics, Strategic Management, International Business Law, Philosophy en de Research Master in Linguistics and Communication Sciences.

Medailleprijzen

Naast de rangschikking rijkt Elsevier ook nog gouden, zilveren en bronzen medailles uit aan de opleidingen die op de onderzochte onderdelen aanzienlijk beter scoren dan andere opleidingen binnen dezelfde sector. Tilburg University ontvangt twee gouden medailles voor het masterprogramma Labour Law and Employment Relations en voor de Research Master Individual Differences and Assessment.

Een zilveren medaille geeft Elsevier aan het masterprogramma Quantitative Finance and Actuarial Science. Tot slot ontvangt Tilburg University een bronzen medaille voor het masterprogramma Philosophy.

Jaarlijkse vergelijking

Ieder jaar vergelijkt Elsevier een groot aantal opleidingen in het Nederlands hoger onderwijs. Hierin rangschikt het opinieweekblad opleidingen binnen het eigen vakgebied. De nieuwe rangschikking baseert Elsevier op studentbeoordelingen uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2022.

De opleidingsrapporten van Elsevier Weekblad en ResearchNed bevatten informatie over accreditatierapporten, selectie- en toelatingseisen, de samenstelling van studentenpopulatie, studiesucces, de arbeidsmarktpositie van alumni en de beoordeling van docenten door studenten.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.