Evangelia Demerouti benoemd tot nieuw lid Stichtingsbestuur

Evangelia Demerouti benoemd tot nieuw lid Stichtingsbestuur

Evangelia Demerouti mag zich het nieuwe lid van het Stichtingsbestuur van Tilburg University noemen. De hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven werd 1 oktober 2022 benoemd. “Als maatschappelijk betrokken onderzoeker zie ik het als een voorrecht om lid te worden van het Stichtingsbestuur.”

Evangelia Demerouti

Evangelia Demerouti is hoogleraar aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Haar onderzoek richt zich op Human Performance: de betekenis van de werkomgeving, individuele loopbaanpaden en -strategieën, welzijn op het werk en de werk/privé-balans. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Kreta en haalde in 1999 haar PhD bij de Carl von Ossietzky Universität Oldenburg in Duitsland.

Over haar benoeming zegt Demerouti: “Als maatschappelijk betrokken onderzoeker zie ik het als een voorrecht om lid te worden van het Stichtingsbestuur. Tilburg University is een betrokken universiteit gericht op het waardevol bijdragen aan de samenleving en de omgeving.”

Stichtingsbestuur

Ook Hugo Reumkens, voorzitter van het Stichtingsbestuur, is blij met haar benoeming: “Het Stichtingsbestuur is enthousiast over de benoeming van Demerouti. Zij beschikt over een groot inzicht in de academische gemeenschap en de voorwaarden voor excellent wetenschappelijk onderzoek.”

Het stichtingsbestuur staat boven het college van bestuur en bewaakt de doelstellingen van de universiteit. Naast de voorzitter en het nieuwe lid bestaat het Stichtingsbestuur van Tilburg University uit Jos van Lange, Manon Leijten en Wil van der Aalst. Samen met laatstgenoemde zal Demerouti invulling geven aan de werkzaamheden van de Commissie Onderzoek, Onderwijs en Impact.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.