Vier Tilburgse wetenschappers dingen mee naar de Klokhuis Wetenschapsprijs

Vier Tilburgse wetenschappers dingen mee naar de Klokhuis Wetenschapsprijs

Tilburg University nomineert vier wetenschappers voor de Klokhuis Wetenschapsprijs. Verschillende Nederlandse universiteiten, umc’s en hogescholen zenden wetenschappelijke onderzoeken in naar het educatief jeugdprogramma.

Beeld: Giorgio Trovato / Unsplash

De Klokhuis Wetenschapsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderzoek dat interessant en relevant is voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Met de prijs laat Het Klokhuis een breed en jong publiek kennismaken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland.

Tilburgse wetenschappers

Tilburg University nomineert dit jaar vier onderzoeken. Allereerst dat van Tila Pronk. Zij ontdekte dat onze pupillen laten zien of we iemand leuk vinden. Ook het werk van Meike Reusken is aan Het Klokhuis voorgelegd. Samen met andere onderzoekers van het Zero Hunger Lab bedacht Reusken wiskundige modellen om eten beter te verdelen over iedereen die het nodig heeft. Op die manier gaat er minder voedsel verloren bij de bestrijding van wereldwijde honger.

Het onderzoek van Jan de Wit is ook genomineerd. Hij toonde aan dat kleuters Engelse woorden kunnen leren van een robot. Tot slot nomineert de universiteit het onderzoek van Ini VanWesenbeeck. Zij zocht uit welke invloed influencers op sociale media hebben op ons lichaamsbeeld.

Stemmen

Het Klokhuis maakt op 3 februari een top 10 bekend van alle genomineerde onderzoeken. Het publiek kan vanaf 27 februari via de website van het jeugdprogramma stemmen op het onderzoek dat de Wetenschapsprijs verdient. Het Klokhuis wijdt een volledige aflevering aan het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek. De prijsuitreiking vindt op 19 maart plaats tijdens het InScience International Science Film Festival.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.