KNAW Early Career Award voor Bart van der Sloot

Bart van der Sloot mocht afgelopen week de KNAW Early Career Award in ontvangst nemen. De rechtswetenschapper wordt geprezen om het onderzoek dat hij doet op het snijvlak van recht, technologie en samenleving.

Beeld: Brands&People / Unsplash

Met het winnen van de KNAW Early Career Award mag filosoof en rechtsgeleerde Bart van der Sloot een derde prestigieuze prijs aan zijn prijzenkast toevoegen. Eerder won de universitair hoofddocent al de NWO Toptalentbeurs en een NWO Veni-beurs. Van der Sloot analyseert in hoeverre nieuwe wetgeving nodig is om technologische ontwikkelingen in goede banen te leiden.

Hij onderzocht onder andere de gevaren van deepfakes voor onze samenleving. Ook nam hij de data-verzamelwoede van grote techbedrijven onder de loep en in hoeverre de burger hiertegen beschermd kan worden.

In een interview met Tilburg University laat Van der Sloot weten dat hij ‘zeer vereerd en ontzettend trots’ is op het winnen van de KNAW Early Career Award. ‘Het is een erkenning van mijn werk en van het feit dat ik op de goede weg ben.’

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan twaalf wetenschappers die aan het begin van hun carrière staan en die vernieuwende, originele ideeën hebben. Naast een bedrag van 15.000 euro krijgen zij ieder ook een kunstwerk.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.