Steunbijeenkomst aardbeving Marokko in Maranathakerk

De verwoestende aardbeving in Marokko heeft veel slachtoffers gemaakt. Ook studenten en medewerkers van Tilburg University zijn direct en indirect getroffen door deze ramp. Voor hen organiseert de universiteit aanstaande maandag een steunbijeenkomst in de Maranathakerk.

Beeld: Michiel Peeters

Read this article in English

Met de Marokkaanse vlag halfstok steekt studentenkerk Maranatha de Marokkaanse gemeenschap in Tilburg een hart onder de riem na de verwoestende aardbeving van afgelopen week. Studenten en medewerkers van Tilburg University kunnen bovendien hun zorgen, verdriet en onmacht met elkaar delen op maandag 18 september in de ontmoetingsruimte van de kerk aan de Professor Cobbenhagenlaan 19. Van 15.00 tot 16.00 uur vindt er dan een huiskamerbijeenkomst plaats.

‘Er is thee, er zijn halal worstenbroodjes en ook ik ben er om met bezoekers in gesprek te gaan’, vertelt universiteitspastor Michiel Peeters. ‘We zijn er voor de mensen die rechtstreeks of indirect zijn getroffen door de ramp, maar ook diegenen die hun sympathie willen tonen of in actie willen komen zijn van harte welkom.’

Een luisterend oor

De ontmoetingsruimte werd in februari van dit jaar ook al opengesteld na de zware aardbevingen in Turkije en Syrië. ‘Die eerste samenkomst trok ruim vijftig bezoekers’, vertelt Peeters. ‘Met name exchange studenten uit Turkije en uit Syrië bezochten die bijeenkomsten. We merkten dat bezoekers het fijn vonden om ergens naartoe te gaan waar alles in het teken stond van die enorme ramp.’ Naast een plek voor ondersteuning en een luisterend oor, ontstonden er ook hulpinitiatieven in de huiskamer.

De pastor hoopt ook nu een fijne plek te creëren waar mensen kunnen ervaren dat ze niet alleen zijn.  ‘Het is een informele bijenkomst voor iedereen en als er behoefte aan is gaan we ermee door op de maandagen erna’.

Studenten en medewerkers die steun nodig hebben of juist willen bieden kunnen ook terecht op een aparte informatiepagina van de universiteit.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.