Elf miljoen voor vernieuwing station Tilburg Universiteit

Elf miljoen voor vernieuwing station Tilburg Universiteit

De gemeente Tilburg investeert met steun van de overheid de komende jaren flink in Tilburg-West. Campusbezoekers zijn nu aan de beurt om te profiteren van de ontwikkelingen: 11 miljoen gaat naar het verbeteren van station Tilburg Universiteit.

Beeld: Univers

Station Tilburg Universiteit krijgt een opknapbeurt. Er wordt een toename van het aantal reizigers verwacht, onder meer omdat er op termijn mogelijk intercity’s gaan stoppen. Om het station aantrekkelijker te maken, en klaar voor de toekomst, wil de gemeente het station herindelen en verbeteren.

De verbouwing maakt deel uit van een project om een breder gebied van Tilburg genaamd het ‘Kenniskwartier’ te verbeteren. Het veelgebruikte station kan hierbij niet achterblijven. Een fijnere indeling (denk aan: betere fietsenstallingen en geen verwarrende trappen langs een drukke weg) maakt het station geschikter voor een grotere stroom reizigers.

Eerste stap

Hoewel er een duidelijke visie is, zal het station niet in een Brabants (Kennis)kwartiertje compleet van gedaante veranderen. Er is geld voor een hoognodige opknapbeurt, maar nog niet voor een volledig nieuw station. Wethouder Bas van der Pol van Stedelijke Ontwikkeling: ‘We kunnen met deze bijdrage de eerste stappen gaan zetten voor de vernieuwing van station Tilburg Universiteit.’

Vijftien miljoen

De totaalbijdrage van de overheid voor alle ontwikkelingen in het Tilburgse Kenniskwartier is 15 miljoen. Eerder kreeg de gemeente al 4,25 miljoen voor het versneld bouwen van minstens 700 woningen rondom winkelcentrum Westermarkt in Tilburg West.

De Westermarkt kent meer dan honderd eigenaren. Een groot deel van de eigenaren wil het winkelcentrum en het omliggende gebied nieuw leven inblazen. Een subsidieaanvraag hiervoor werd goedgekeurd op basis van de Woningbouwimpuls (WBI), een regeling waarmee de Rijksoverheid gemeentes bijstaat in het bouwen van woningen voor verschillende inkomenscategorieën.

Kenniskwartier

Het gebied tussen Tilburg University, Stadsbos 013, Ringbaan-West, Professor Cobbenhagenlaan en de Westermarkt wordt ook wel het ‘Kenniskwartier’ genoemd. De gemeente vindt deze zone belangrijk voor innovatieve groei van de stad en heeft daarom een ontwikkelingsplan gemaakt om er in de periode tot 2040 een nog levendiger woon- en werkgebied van te maken.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.