#19 Ini Vanwesenbeeck ziet dat we banden opbouwen met influencers: ‘Ze voelen aan als vrienden’

#19 Ini Vanwesenbeeck ziet dat we banden opbouwen met influencers: ‘Ze voelen aan als vrienden’

Beeld: Laura Chouette / Unsplash

Influencers zijn de beroemdheden van sociale media. Ze delen hun kijk op sporten, het opvoeden van een kind of bijvoorbeeld het spelen van videogames met een groot publiek. Maar hun volgers krijgen meer te zien: ook het dagelijkse kopje koffie en de strandvakantie komen voorbij.

Soms lijken influencers nog het meest op een goede vriend of vriendin, weet de Tilburgse onderzoeker Ini Vanwesenbeeck. Maar zijn ze dat ook? En waar moeten we eigenlijk op letten, als we ons op Instagram en TikTok begeven? In deze aflevering van Univers Audio duiken we in de wereld van influencers.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.