Gerard van den Berg nieuwste lid Stichtingsbestuur

Hoogleraar Gerard van den Berg is benoemd tot lid van het Stichtingsbestuur van Tilburg University. Per 1 oktober 2023 is hij ook de voorzitter van de Commissie Onderzoek, Onderwijs en Impact. ‘Ik ervaar het als een voorrecht om bij te mogen dragen aan de verdere ontwikkeling van deze universiteit.’

Gerard van den Berg

Het Stichtingsbestuur heeft er een nieuw lid bij. Gerard van den Berg is per 1 oktober aangetreden. Hij promoveerde in 1990 cum laude aan Tilburg University. Daarna is hij onder andere dertien jaar hoogleraar geweest aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). In 2009 won hij als eerste econoom en sociaal wetenschapper de academische Alexander von Humboldt Professorship Prize.

Momenteel is Van den Berg hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Zijn onderzoek richt zich op arbeidsmarkten en de relatie tussen economie en gezondheid.

Enthousiast over zijn benoeming, zegt Van den Berg het volgende: ‘Tilburg University heeft in de afgelopen decennia internationaal een ijzersterke naam opgebouwd als centrum van excellent onderzoek en solide academisch onderwijs. Ik ervaar het als een voorrecht om bij te mogen dragen aan de verdere ontwikkeling van deze universiteit.’

Hugo Reumkens, voorzitter van het Stichtingsbestuur, reageert ook verheugd op Van den Berg’s benoeming: ‘Gezien zijn vertrouwdheid met het onderzoeks- en onderwijsportfolio van Tilburg University, is zijn toetreding van grote waarde voor de continuïteit en toekomstige richting van het Stichtingsbestuur.’

Het bestuur

Het Stichtingsbestuur is de Raad van Toezicht van Tilburg University. De belangrijkste taak van dit bestuur is het waken over de doelstellingen van de universiteit.

Verder bestaat het Stichtingsbestuur van Tilburg University uit Hugo Reumkens, Jos van Lange, Manon Leijten en tot slot Evangelia Demerouti, waarmee Van den Berg samen vorm zal geven aan de werkzaamheden van de Commissie Onderzoek, Onderwijs en Impact. Gerard van den Berg neemt het stokje als bestuurslid over van hoogleraar Wil van der Aalst.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.