Treinen slaan station Tilburg Universiteit soms over

De NS kan treinvertragingen inhalen door een station over te slaan. Wie is hier dan de dupe van? Bijvoorbeeld de reizigers naar de campus van Tilburg University. Station Tilburg Universiteit is de afgelopen twee maanden al zo’n vijftig keer overgeslagen.

Beeld: Univers

Het zal je maar gebeuren. Zit je vroeg in de ochtend in de trein naar de campus, krijg je te horen dat die daar niet stopt. Of sta je juist na een lange dag van colleges te wachten op de sprinter richting Arnhem, rijdt die gewoon door zonder te stoppen. Het gebeurde de afgelopen maanden alleen al 47 keer.

Studente Marly kan erover meepraten. Zij kwam te laat bij haar college doordat haar trein plots niet meer doorreed tot de universiteit: ‘Bij een hoorcollege is dat nog niet zo erg, maar bij een tentamen is dat wel echt super vervelend.’

Er zijn ook mensen die er nog geen last van hebben gehad, zoals studente Isa: ‘Ik kom dan ook nog niet zo lang in Tilburg, maar mij is het gelukkig nog nooit overkomen.’

Vertraging inhalen

Wat beweegt de NS ertoe om het station van de universiteit geregeld over te slaan? Volgens de NS wordt hier alleen soms voor gekozen als er al meer dan zeven minuten vertraging is. Wordt deze maatregel niet genomen, dan hebben mogelijk alle treinen van dat traject op die dag vertraging.

Een andere optie bij vertraging is om de treindienst helemaal te schrappen. Met het slechts overslaan van station Tilburg Universiteit voorkom je dat reizigers die bij een later station instappen ook niet meer mee kunnen reizen, aldus de NS.

Reactie NS

Arno Leblanc, woordvoerder van NS, zegt er het volgende over tegen Univers: ‘Soms hoor ik mensen zeggen: ‘Waarom Station Tilburg Universiteit? Kies liever een ander station om over te slaan.’ Maar dit is juist een van de weinige stations op de route dat vier keer per uur wordt bediend.’

Daarnaast geeft Leblanc aan dat de vertragingen, meestal veroorzaakt door infrastructurele problemen (zoals seinstoringen of treindefecten, red.), helemaal geen nieuw probleem zijn. Ook gebeurt het overslaan van de stop volgens hem bij veel meer stations in Nederland, niet alleen bij Tilburg Universiteit.

De trajecten

Op de volgende trajecten gaat het mis: Weert-Eindhoven-Tilburg Universiteit rijdt soms niet door tot Station Tilburg Universiteit, en traject Dordrecht-Nijmegen-Arnhem rijdt soms Tilburg Universiteit voorbij zonder er te stoppen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.