#22 Voorzitters Olof, Plato en Vidar over grensoverschrijdend gedrag: ‘Als het in de kroeg gebeurt, dan ook in de vereniging’

#22 Voorzitters Olof, Plato en Vidar over grensoverschrijdend gedrag: ‘Als het in de kroeg gebeurt, dan ook in de vereniging’

Olof-voorzitter Sander Herbergs, Plato-voorzitter Floris Jansen en Vidar-voorzitter Joost Verreck. Beeld Ton Toemen

Een ongevraagde hand op de billen, een ongewenste zoen of erger. Twee op de drie studenten krijgt te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hoe zit dat binnen de Tilburgse studentenverenigingen, waar veel jonge studenten samenkomen en de alcohol rijkelijk vloeit?

En wat doen de verenigingen er zelf aan om ongewenst gedrag te voorkomen en slachtoffers goed op te vangen? De voorzitters van Olof, Plato en Vidar gaan erover in gesprek in de laatste aflevering van de podcast Univers Audio.

Grensoverschrijdend gedrag

Van ontgroeningen die te ver gaan tot seksueel misbruik: studentenverenigingen komen de laatste tijd vaak negatief in het nieuws. Tijd voor een cultuurverandering. Hoe zorg je voor een veilige omgeving binnen de verenigingen? Hoe bepaal je wat kan en wat niet kan? En in hoeverre krijgen studenten buiten de muren van verenigingen te maken met grensoverschrijdend gedrag? In deze serie gaat Univers met verschillende partijen in gesprek over grensoverschrijdend gedrag in het studentenleven.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.