Tilburgse talentenjacht: wie wint de titel Campusdichter 2024 en krijgt 500 euro?

Tilburgse talentenjacht: wie wint de titel Campusdichter 2024 en krijgt 500 euro?

Woordkunstenaars, slamdichters en poëten op de universiteit kunnen meedingen naar de titel Campusdichter 2024. Om kans te maken stuur je gedichten in en draag je die later voor tijdens de Open Stage & Poetry Night. Een vakkundige jury kiest dan de nieuwe campusdichter.

Beeld: sanggart / Shutterstock

Een campusdichter laat zich gevraagd en ongevraagd horen over zaken als de campus, het studentenleven, studeren en wetenschap. En over al het andere wat een mens bezielen kan: oorlog en vrede, de samenleving, emoties, of gewoon ‘het leven’. Univers publiceert een paar keer per jaar gedichten van de campusdichter en je mag ze live presenteren bij een aantal evenementen van Studium Generale en grote events als Night University. Daarvoor krijg je een stipendium van 500 euro.

Global Law-studente Chinenye Oguejiofor won vorig jaar de campusdichterverkiezing: ‘Als campusdichter wil ik inzicht geven in de gevoelens en emoties van studenten. Af en toe zijn dit misschien inzichten die vooral gelden voor internationale studenten, maar ik wil dat iedereen voelt dat ik ze een stem geef, inclusief mijn eigen.’

De campusdichterverkiezing staat open voor studenten en medewerkers. Meedoen? Stuur drie gedichten in het Nederlands of Engels, waarvan één over het thema ‘campusleven’, voor 2 februari 2024 naar studiumgenerale@tilburguniversity.edu.

De beste kandidaten mogen hun werk voordragen tijdens de Open Stage & Poetry Night op 20 februari. Op basis daarvan bepaalt een vakjury wie de nieuwe campusdichter wordt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.