Werken aan je mentale gezondheid? Dat kan tijdens de Awareness Week

Werken aan je mentale gezondheid? Dat kan tijdens de Awareness Week

Een ochtend mediteren, intuïtief schilderen of een zelfverdedigingscursus. Tijdens de Awareness Week kunnen studenten van Tilburg University op een laagdrempelige manier werken aan hun mentale gezondheid.

Een zelfverdedigingscursus op de campus. Beeld: Jack Tummers

Ook dit jaar valt er genoeg te beleven tijdens de Awareness Week. TiGeAk, de overkoepelende organisatie voor alle (studie)verenigingen verbonden aan Tilburg University, en Fractie SAM slaan dit jaar de handen ineen. Samen organiseren zij een bewustwordingsweek die in het teken staat van de mentale gezondheid van studenten. Daar gaat het niet goed mee, klonk het eind vorig jaar nog. Eén op de vier studenten zou wel eens levensmoe zijn.

‘De hele week vinden er op en rondom de campus activiteiten plaats. Studenten van Tilburg University kunnen op een laagdrempelige manier aandacht schenken aan hun mentale welzijn,’ vertelt Amber van Dun, voorzitter van Fractie SAM.

Er is voor studenten veel te kiezen. Op het programma staan onder andere workshops ‘financiële stress’ en ‘omgaan met faalangst’ gegeven door de Rabobank en Vita Tilburg. Studenten kunnen een cursus positief perfectionisme en een cacao-ceremonie bijwonen. En ook mediteren, intuïtief schilderen en een zelfverdedigingscursus behoren tot de mogelijkheden.

‘We vinden het belangrijk om studenten bij elkaar te brengen en een gevoel van verbondenheid te creëren. Dat zal de hele week merkbaar zijn,’ aldus Rosemarijn van den Goorbergh, vice-voorzitter van TiGeAk.

De Awareness Week vindt van 11 tot en met 15 maart plaats. Benieuwd naar de workshops, cursussen of andere activiteiten? Kijk dan op de website.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.