De verkiezingen voor de medezeggenschap komen eraan en de kandidaten zijn bekend

De verkiezingen voor de medezeggenschap komen eraan en de kandidaten zijn bekend

Het stembureau heeft de kandidatenlijsten voor de verkiezingen van de medezeggenschap van 2024 vastgesteld en gepubliceerd. Deze worden dit jaar van 16 tot en met 18 april gehouden voor studenten én medewerkers.

Verkiezingen op de campus in 2022. Beeld: Jack Tummers

Hoe zullen de zetels voor de universiteitsraad dit jaar worden verdeeld? De nieuwe kandidaten van de partijen zijn bekend en dus ook de nieuwe lijsttrekkers. Op de lijst voor studentenvertegenwoordigers is Thijl van der Rijken de nieuwe lijsttrekker van Front en Jazlyn van Broek staat eerste op de lijst van SAM.

Niet bij een fractie aangesloten, maar wel verkiesbaar voor de universiteitsraad met een eigen lijst zijn Anotida Chingombe, Jakub Kureš, Jonathan Schlinkert, Roeland van den Dool en Yazan Al Zghir. De partij Novum die vorig jaar nog vergeefs meedong naar een aantal zetels in de universiteitsraad doet dit jaar niet mee.

Bij de medewerkers is Katya Ivanova de lijsttrekker voor de Onafhankelijken / Independents en David Schindler is lijsttrekker voor TiU International. Opvallend zijn verder de namen van Cécile Verhaar en Rob van Otterlo. Zij zijn niet aangesloten bij één van de bestaande partijen en zullen als eenmansfracties mee doen aan de stemming.

Speciale website voor verkiezingen

Naast de reguliere campagne is er dit jaar ook een speciale verkiezingswebsite, die binnenkort online gaat. Op die website kunnen fracties en kandidaten zich tonen aan de kiezers met foto’s, profielen en interiews.

‘De nieuwe campagnesite maakt het mogelijk om informatie over de kandidaten in de stemapplicatie te importeren,’ aldus Betty Maessen, bestuurssecretaris medezeggenschap. Ook kunnen kiezers makkelijker zoeken naar aanvullende informatie over partijen en kandidaten.

Tegelijk met de verkiezingen voor de universiteitsraad kunnen studenten en medewerkers ook stemmen voor hun vertegenwoordigers in diverse andere medezeggenschapsorganen, zoals de faculteitsraden en de divisiecommissies.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.