Vidarleden roeien 100 kilometer ter nagedachtenis van Floris Boel

Vidarleden roeien 100 kilometer ter nagedachtenis van Floris Boel

Negen leden van Vidar doen vandaag mee aan de Ringvaart Regatta, een jaarlijkse roeiwedstrijd waarbij je met je ploeg onafgebroken 100 kilometer roeit. Dit doen ze om hun overleden vriend en Vidar-bestuurder Floris Boel te eren en geld op te halen voor het goede doel.

Floris Boel. Beeld Zoë Moonen

De roeiers zijn afkomstig van damesdispuut Chloé en herendispuut Plus est Bibendum, waar Floris zelf bij zat. De disputen verzonnen samen het plan om aan de regatta mee te doen. Zoë Moonen, Floris’ vriendin en lid van damesdispuut Chloé, vertelt over Floris en de actie: ‘Het is heel fijn om met deze groep hechte vrienden iets voor Boeloe (hoe men Floris vaak noemde, red.) te kunnen doen.

‘De sfeer is goed omdat we allemaal zoiets hebben van: we zetten onze schouders eronder en we doen dit gewoon echt voor hem. Hij is zelf ook twee jaar lang wedstrijdroeier geweest bij Vidar en daardoor voel je je nu extra verbonden met hem.’

Een goed doel

De studenten gebruiken de actie ook om geld op te halen voor een goed doel. Via GoFundMe kunnen mensen geld doneren aan het project ‘Empowering 150 Future Entrepreneurs in Namibia’ van de organisatie After School programme for Orphans and Vulnerable Children. Het doel van dit project is het aanleren van ondernemersvaardigheden aan Namibische kinderen tussen de 10 en 14 jaar.

De roeiers hebben gekozen voor een doel wat Floris zelf nauw aan het hart zou liggen, vertelt Moonen: ‘Hij heeft vroeger een prachtige reis naar Namibië gemaakt met zijn familie. Daarnaast grapte hij altijd over hoe hij als Finance-student een zwart schaap was in een familie vol artsen, daarom vonden we het ondernemersgedeelte ook goed bij hem passen. En met een kleiner project zoals dit kun je vaak beter zien wat voor impact het heeft.’

Langste roeiwedstrijd

De Ringvaart Regatta is met zijn lengte van 100 kilometer aan onafgebroken roeiafstand de langste roeiwedstrijd ter wereld. De regatta start in Leiden en eindigt in Delft, en roeiers doen er meestal ongeveer 10 uur over.

De overige dispuutsgenoten wachten de roeiers op in Delft voor een afsluitende borrel na de wedstrijd.

Floris Boel is op 26 december 2023 overleden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.