Gadgets bij studentenrekeningen in kaart gebracht

Ieder jaar opnieuw voeren de Nederlandse banken een harde strijd om de gunst van de Nederlandse student. Voor eerstejaars loont het om rond te kijken, want er is voor elk wat wils. Univers bekeek wat er te halen valt bij de grote banken.

Studenten die nog geen pc hebben, kunnen het beste kiezen voor de ING Bank. Deze bank lokt nieuwe studenten met een tegoedbon van 100 euro voor de aanschaf van computerapparatuur van het merk Acer.

Studenten die liever cash geld hebben, kunnen kiezen voor de ABN Amro bank. Die geeft iedereen die een StudentenPakket opent veertig euro. Overigens is deze bank net als vorig jaar hoofdsponsor van de TIK-Week, dus mogelijk worden daar nog extra gadgets uitgedeeld.

Studenten die kiezen voor de Rabobank kunnen gebruik maken van een voordeelprogramma, de Rabo StudentenSpecials. Daarmee kunnen ze onder meer drie maanden gratis naar Digitenne van KPN kijken. Daarnaast mag iedere lokale Rabobank zelf bepalen, met welke actie ze studenten over de streep trekken.

Bij de SNS Bank komen studenten er minder goed af. Deze bank geeft momenteel geen gadgets, cadeaubonnen of geld weg. Studenten die voor deze bank kiezen moeten het doen met ‘extra’s zoals een gratis persoonlijke wereldpas.

Studenten kunnen bij de diverse banken alleen een studentenrekening openen als daar studiefinanciering binnenkomt. Zodra die financiering ophoudt, wordt de studentenrekening automatisch omgezet in de normale bankrekening.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.