Werner: zorgstelsel moet eenvoudiger

De doelmatigheid en kwaliteit van de zorg gaan erop achteruit door het huidige beleid en bestuur in de sector. Dat stelt drs. Jos Werner op 3 november in de zevende Stolte Lezing aan de UvT. Het zorgstelsel moet daarom drastisch worden vereenvoudigd, aldus Werner.

Jos Werner, die tot voor kort de CDA-fractie in de Eerste Kamer leidde en vele functies in de gezondheidszorg bekleedde, stelt dat het nationale beleid voor de gezondheidszorg praktisch beter kan, en wel door een drastische vereenvoudiging ervan.

Ook op het gebied van innovatie is nog winst te boeken, stelt Werner. Zo kan het aanbieden van academische werkplaatsen zorgen voor innovatieve kracht in de zorgsector. Daarmee kunnen de bedrijfsvoering en de zorg- en behandelprocessen voortvarend worden verbeterd.

Werner onderstreept in zijn lezing dat veel belangrijke innovatie voortkomt uit medisch wetenschappelijk onderzoek en het aanpalende bedrijfsleven. De investeringen in onderzoek en in de opleiding van artsen en verpleegkundigen moeten, zo stelt Werner, worden opgeschroefd.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.