Stem nu: Univers campustweeter 2011

Kiezen is moeilijk en soms zelfs onmogelijk. De driekoppige Univers-jury was hopeloos verdeeld over de vraag welke namen er op de shortlist voor de verkiezingen voor #campustweeter 2011 moesten komen. Wat de een enorm grappig vond, vond de ander helemaal niet leuk. Daarom staan er uiteindelijk vier namen op de shortlist in plaats van drie.

De redactie lette bij het maken van de shortlist onder meer op de mate van humor in de tweets, de relevantie tot UvT-zaken, taalvaardigheid en invloed op de UvT-community.

Uiteindelijk is de keuze gevallen op @arnoudvanhulst, @mzelst @studystore_UvT, en @mike_f_d. Het is nu aan de UvT-gemeenschap. Zij kunnen via Twitter of via de poll op onze website een winnaar kiezen. Elke stem wordt een keer geteld (we registreren ip-gegevens, maandag filteren we eventuele dubbele stemmen). Stemmen kan tot maandag 12 december om 12.00 uur.

Als journalisten houden wij natuurlijk van openbaarheid van bestuur. En daarom staat het hele juryrapport online. In totaal waren er elf genomineerden die deels door de redactie waren verkozen en deels waren aangemeld door anderen (of die zichzelf hadden aangemeld).

Juryrapport:

@hvdriel: Durft –als vice decaan onderwijs bij FGW – een mening te hebben. Ageert op twitter onder meer tegen de doorgeslagen gekte bij de internationalisering op de UvT. Ongeveer 60 procent van zijn tweets gaat echter over films. Als we tv-gids nodig hebben, kopen we er wel een. Niet door naar de shortlist dus.

@arnoudvanhulst: Grappige Tweets, durft een mening te hebben en twittert veelal over UvT-zaken. Door naar de shortlist.

@dinekekolen: een van de bekendere UvT-tweeps. Zet twitter in waar het voor bedoeld is: zaken melden die haar opvallen en oproepjes. Was echter een half jaar Twexit vanwege zwangerschap. Daarom niet door naar de shortlist. Wel kanshebber voor de verkiezing in 2012.

@djehilgers: Voorzitter van studentenvereniging St. Olof. Twittert onder meer over Olofzaken en Tilburg Studentenstad. Er is niets mis met zijn tweets, maar een echte mening ontbreekt en ook wat meer humor zou mogen, vergeleken met de andere tweeps. Wel lovenswaardig dat hij er met zijn tweets voor zorgt dat een (relatief) gesloten vereniging als Olof wat opener wordt.

@mzelst: Student organisatiewetenschappen. Niet alle jury-leden vinden zijn tweets grappig, maar de meerderheid kan de scherpe humor wel waarderen. En eerlijk is eerlijk, het idee voor de tweet-verkiezing kwam van hem. Hij zoekt via twitter fanatiek de interactie met andere UvT’ers en creëert zo een communitygevoel. Door naar de shortlist.

@studystore_uvt:  met meer dan 900 volgers, doen ze het buitengewoon goed voor een kleine boekwinkel. Studystore twittert dan ook niet alleen over boeken, maar ook over UvT-zaken en onderwerpen die de gemiddelde student boeien. Ze geven alle UvT-studenten een ‘welkom op de campus’gevoel. De laatste tijd blijft het vooral beperkt tot RT’s, de originele eigen berichtenstroom is een beetje weggevallen. RT’en is echter ook een kunst en hun retweets zorgen meestal voor een community-gevoel. Door naar de shortlist.

@Tuijl051261: Universitair hoofddocent en lid van de Universiteitsraad, waar hij bekend staat om zijn humor. Die humor missen we een beetje bij zijn tweets. Bovendien gaat het merendeel niet over UvT-zaken maar over voetbal. Niet door naar de shortlist.

@steven_vd_oord: Zoekt via Twitter goed de interactie met anders UvT-tweeps. Geëngageerd UvT-student, volgt onder meer de universiteitsraad met interesse. Retweet met regelmaat interessante tweets. Zijn eigen bijdrage valt ons nog een beetje tegen, en het humor-gehalte is net iets te laag, daarom niet door naar de shortlist.

@rebeccapol: Student Bestuurskunde en actief in de lokale politiek als fractievoorzitter van de Partij Voor Tilburg. Twittert echt met name over gemeenteraadszaken en maar zelden over de UvT. Niet door naar de shortlist.

@mike_f_d: Student en blogger voor Univers. Belooft oude pepernoten aan iedereen die op hem stemt bij de verkiezing voor campustweeter. Als je een Univers-medewerker op de shortlist zet, loop je als redactie natuurlijk altijd het risico van belangenverstrengeling beschuldigd te worden. We willen echter eerlijk zijn en Michael gebruikt Twitter gewoon goed. Grappige tweets, veel interactie en ook nuttige tweets. Zo zet hij met regelmaat de jongens van UvT-lis aan het werk door via social media te melden dat er weer iets stuk is. Door naar de shortlist.

@gerwinpols: Werknemer aan de UvT, maar met al die tweets vragen wij ons af of hij weleens aan werken toekomt. Gebruikt Twitter functioneel (door vragen te stellen aan andere UvT’ers over technische zaken die hij niet op kan lossen). Mag echter wat vaker over UvT-zaken twitteren, ook krijgen we door zijn tweets niet meteen het UvT-gemeenschapsgevoel. Niet door naar de shortlist.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.