Werkloze alumni negatief over opleiding

De crisis heeft een flink effect op de tevredenheid van alumni over hun opleiding. Net afgestudeerde studenten moeten vaker naar een baan zoeken en zijn vaker werkloos. En de werkloze alumni zijn vaak niet erg positief over hun opleiding.

Dat blijkt uit onderzoek van UvT-onderzoeksinstituut IVA in opdracht van de VSNU onder 7000 afgestudeerde master- en doctoraalstudenten. Slechts 18 procent van de respondenten zonder baan geeft aan dat de opleiding in (zeer) sterke mate bij draagt aan de start op de arbeidsmarkt.

De wo-opleiding biedt volgens 77% van de respondenten een goede basis voor het verder ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Alumni met een baan zijn hierover iets positiever dan werkloze alumni.

Uit het onderzoek blijkt ook dat veel alumni- ondanks de crisis- nog relatief snel aan een baan komen. WO-alumni hebben gemiddeld 2,7 maanden gezocht naar hun eerste baan. In de WO Monitor 2009 was dit 2,1 maanden. 41 procent van de respondenten had meteen na het afstuderen een baan, 45 procent deed er tussen de 1 en 6
maanden over om een baan te vinden.

Anderhalf jaar na afstuderen heeft 63 procent van de werkende alumni een baan op minimaal wo- master niveau, 21 procent is werkzaam op hbo-niveau.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.