UvT aanwezig op Drakenboot Festival

Zaterdag 15 september vindt het Drakenboot Festival plaats in de Piushaven. Verschillende teams zullen elkaar op het water bestrijden tijdens een race van 200 meter. Ook de UvT is met een boot vertegenwoordigd op dit sportevenement.

Voor degenen die dol zijn op roeien is er goed nieuws: er is nog plaats in de Drakenboot van de UvT. Maar ook als je watervrees hebt is er genoeg te beleven tijdens het Heineken Drakenboot Festival. StuGood.org en de Junior Kamer Hart van Brabant hebben voor entertainment gezorgd. Er is onder meer een Aziatische marktplaats met optredens van percussiebands en demonstraties van Aziatische sporten.

Het Drakenbootvaren is een eeuwenoude Chinese sport die is overgewaaid naar Europa en daar de laatste tijd aan populariteit wint. Een Drakenboot is 12 meter lang en wordt bemand door 17 personen. Wethouder Berend de Vries opent het evenement zaterdag om 13.00 uur, een kwartier later begint de eerste wedstrijdronde. Na drie rondes volgen de  halve finale en de finale. Om 17.15 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De toegang is gratis.

Geïnteresseerd?  Meld je aan bij Juul Castelijns, projectleider van het International Office, voor een plekje in de boot: castelijns1@tilburguniversity.edu.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.