Paradepaardje Tim

Zo zo, dat is nog eens wat anders dan praten over piemels en pilletjes. Op de site van Tilburg University staat sinds kort een prachtige collectie promofilmpjes. Hierin interviewt BNN presentator Tim Hofman studenten over hun (positieve) ervaringen met de universiteit.

‘Wat Fontys kan, dat kunnen wij ook!’, moet het TiU-promoteam gedacht hebben toen ze Tim Hofman in dienst namen. Waar gastdocenten Jan Kooijman, Giel Beelen en Angela Groothuizen Fontys ladingen publiciteit opleverden, lukte het Tilburg University maar niet om ook eens de shine te pakken. Oplossing? Tim Hofman bellen: ‘Hee Tim, volgens mij ben jij wel populair. En een beetje populariteit kunnen wij wel gebruiken. Jij krijgt geld en doet dan alsof Tilburg University heel tof is. Deal?’ En zo geschiedde. Het resulteerde in een reeks ongemakkelijke filmpjes over de universiteit.

Een zonnige campus, een paar overijverige studenten en een Tim. Hét recept voor goede propaganda. Helaas schemert in de fragmenten maar al te duidelijk door dat deze hele universiteit Hofman voor voor geen reet weet te boeien. Terwijl de studenten doorratelen over hoe leuk hun studie wel niet is, kijkt hij ongemakkelijk om zich heen. Hofman doet nog een paar dappere pogingen enthousiast te lijken: “Dat is echt best wel vet, toch?” merkt hij snugger op als iemand hem vertelt dat er veel internationale studenten zijn.

Het is niet voor het eerst dat Hofman zijn fame leent voor een willekeurig promotiepraatje. Zo recenseerde hij onlangs nog een Huawei-telefoon: ‘Normaal doe ik dit niet, maar aangezien ik een gratis telefoon kreeg en ik zoiets had van: áltijd maar Apple gaat ook vervelen, dan hier toch eens een review.’ Tja. Hij is in elk geval eerlijk over zijn motieven.

Paradepaardje Tim past niet op de campus en ik hoop oprecht dat TiU niet te veel geld heeft uitgegeven aan deze actie. Laat die jongen gewoon doen waar hij goed in is en zoek een boegbeeld dat wél bij de universiteit past.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.