Tennis in alle vroegte

Vroeg wat is vroeg? Om 05.30 gaan tennissen! Dat deden dappere medewerkers op het derde Vroege Vogels tennistoernooi, met collega’s van Fontys en Avans. 

Heel vroeg inspelen met thee, koffie en een plak cake.  Het terras was de dag ervoor nog keurig onkruidvrij gemaakt door onze collega’s van REM. Terwijl de straten van Tilburg nog leeg zijn, wordt op het kunstgras in de tenniskuil van het Sportcentrum om zes uur de aftrap gegeven door organisator Eric Mathieu. De weergoden zijn gunstig gestemd want het is droog en rustig tennisweer. Er wordt door 25 deelnemers op drie banen in poules gespeeld in de heren dubbel, gemengd dubbel en in de recreanten poule.  Het gaat vooral om de gezelligheid. In totaal zijn er 18 wedstrijden gespeeld van twintig minuten elk.

Als om 0800 uur het eindsignaal klinkt gaan de tennissers zich opfrissen om vervolgens in de kantine van een gezond ontbijt te genieten, als of ze nog niet gezond genoeg bezig zijn. Tijdens het ontbijt worden de prijzen uitgereikt; kledingleverancier Hooghuis Sports heeft speciaal voor de winnaars tennishanddoekjes gemaakt met het logo van de TiU en de opdruk ‘Vroege Vogels Tennistoernooi 2017’.

De winnaars waren:

Heren dubbel:                    Eric Mathieu en Ger Sanders

Gemengd dubbel:             Arno Plank en Claire Wouters ex aequo met Robbie van Aert en Janneke Aussems

Recreanten:                        Karin van Opdorp en Yvonne Sminia

Rond negen uur verlaten de Vroege Vogels het Sportcentrum, want er moet ook nog gewerkt worden.

 

Tekst: Eric Mathieu

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.