Hangende vrouwen

Plaspauzes op de universiteit zijn niet altijd een onverdeeld genoegen. Bange hangers op het toilet maken meer kapot dan je lief is. Columniste Gwenda Engels geeft gratis advies.

Engels banner

Hangende vrouwen zijn vies. Ikzelf niet, ik ga áltijd zitten. Ja, nou, tenzij er iets op de bril zit, dan veeg ik het eerst even af. Maar verder zit ik altijd. En wij zitters, wij zijn niet het probleem, moet u weten.

Ga maar na: als íedereen áltijd zou gaan zitten, zaten we nergens mee. Dan spettert het namelijk alleen ín de pot. Misschien een beetje op de billen, maar dat hindert niet. Het is allemaal van uzelf.

Maar zodra men gaat hangen, gaat het mis. Dan spettert het boven de bril uit, of het loopt langs uw been op de bril. En dan heb ik het nog niet eens over ‘de periode’. En dan zijn de zitters weer de klos.

Ik denk dat het voortkomt uit angst. Het zal wel iets in de vroege jeugd zijn. Angst om de bril aan te raken met de blote bips. Maar u heeft er uiteindelijk uzelf mee, zeker als de pot wat hoog is en uw benen juist weer wat kort.

Dus lieve hanger, moet u weer? Ga dan zitten. Wees niet langer een bange hanger.Gwenda Engels is columnist voor Univers en werkt als neurowetenschapper bij Tilburg School of Social and Behavioral Sciences.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.