Voer voor VrijMiBo

De week zit er weer op dus tijd voor de vrijdagmiddagborrel. Univers zet het nieuws van afgelopen week op een rij, zodat jij gespreksstof hebt tijdens de VrijMiBo. Samenvatting van deze week: er zijn wel eens leukere dagen geweest.

Dat het niet altijd feest is op de universiteit blijkt als oud-hoogleraar Hein van Duivenboden komt te overlijden. Hij stierf maandag aan de spierziekte ALS. “Als ik het opnieuw mocht doen, zou ik het niet anders willen”, vertelde hij in mei in een interview met Univers. Respect.

***

Er werd deze week een lelijk woord-verkiezing gehouden. ‘Zeg maar’, ‘yolo’, ‘selfie’ en ‘oudjes’: zomaar een aanbod aan irritante woorden die wij Nederlanders regelmatig gebruiken. Bekijk de top tien en stem. Dat kan zeg maar hier, als dat tenminste je ding is ofzo.

Kan er nog een schepje vervelend nieuws bovenop? Ja, dat kan. Want deze week werd onaangenaam doormidden gezaagd door niet al te BEST nieuws voor alle tijdelijke krabbelaars op onze universiteit. Ongeveer 60 fte aan werknemers zonder vast contract verkeert in onzekerheid tijdens de Kerst. De operatie BEST moet zo’n 5,5 miljoen euro opleveren die wordt geïnvesteerd in onderwijs & onderzoek.

Maar er is een lichtpuntje aan het einde van de tunnel. In 2015 krijgt de universiteit nieuwe koffieautomaten. Voor de arme sloeberstudent is er goed nieuws want de prijs voor koffie daalt: voor 35 cent heb je al een bekske gewone koffie. Kijk, dat zijn prijzen waar je over naar huis kunt schrijven.

Knappe mensen hebben heel veel geluk, blijkt deze week maar weer eens uit een extreem onthullend onderzoek. Want een goed uiterlijk doet wonderen. Aantrekkelijke mensen worden sneller uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. En hoe hoger het zelfvertrouwen, hoe hoger de inkomsten.

De week begon te knallen toen alle medewerkers van de universiteit hun kerstpakket mochten ophalen. Drie keer raden wat er in zat? Precies. Een windjack dat je kan dichtritsen tot je voorhoofd. Daardoor ontstond een leuke windjackhype op Twitter: pak die swag met zo’n te gek windjack. Gelukkig kan er toch nog een beetje gelachen worden.

Fijn weekend iedereen!

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.